Väskaffärer - Allt om bra Väskaffärer
Väskan är den största väskaffären på näten med alla väskor du behöver och till mycket bra priser
Kabinväskor på väskaffären

Kabinväskor från Väskaffären

När du ska köpa en kabinväska som du vill ha som handbagage på flyget bör du göra detta hos en riktig väskaffär eftersom det finns flera saker som är viktigt när du köper kabinväskan.

Matchande res- & kabinväska

De flesta väskaffärerna erbjuder paket av matchande resväskor och kabinväskor vilket kan vara mycket snyggt. Se dock till att du inte köper det för att det är ett billigt paket utan att båda väskorna uppfyller de behov som du har inför din planerade eller kommande flygresor.

Storlek på Kabinsväskan

Det finns regler för hur stora kabinväskorna får vara och om dessa mått överträdes kan du i värsta fall bli tvungen att checka in din kabinväska. Vilken storlek som gäller variera lite mellan olika flygbolag men i fall du köper kabinväskan i en riktig väskaffär på orten kan du diskutera med dem ifall du ska han en kabinväskan som klarar alla flygbolagens mått eller om du ska ta handbagage som är lite större än de lågprisbolagens måttangivelser.Antal hjul på kabinsväskan

Hjul på kabinväskan

När du ska ha en kabinväska får du fundera på om du ska ha 2 eller 4 hjul eller rent av inga hjul alls. Många tror och tycker att 4 hjul är smidigast eftersom de kan rulla så bara och lätta att ställa ifrån sig.

Nackdelarna med fyra hjul är att väskorna är mindre för hjulen räknas in i maximalt mått för kabinväskan. Dessutom är hjulen mindre är väskor som har två hjul och därför bara rullar bra på marmorgolvet i väskaffären eller på flygplatsen men på flygplatsen finns alltid bra vagnar som man kan låna vid behov.

Kabinväskor som går att bära på ryggen kan vara ett alternativ om du inte lastar för tungt eller om du vill ha mycket plats för lätta saker som skor ock kläder.

Formen på kabinväska

När du ska bestämma dig för en kabinväska bör du fundera på vilken form du kan ha på väskan och om den ska ha flera fack. Allt mer populärt har de större portföljerna med två hjul, så kallade pilotväskor, blivit eftersom det är lätt att ta upp dator eller dokument under resan samtidigt som det finns utrymme för en natts övernattning om flygresan kräver detta.